МЛАДЕЖИ, УЧАСТВАЛИ АКТИВНО В ПРОЕКТА „УМНИ В ОБРАЗОВАНИЕТО, АКТИВНИ В СПОРТА“, ПОЛУЧИХА СЕРТИФИКАТИ

Младежи от четири държави се включиха в тестването на дигитални учебни продукти към едноименната платформа

Изпълнителният директор на футболния шампион Лудогорец Ангел Петричев и олимпийската шампионка с ансамбъла по художествена гимнастика Мадлен Радуканова връчиха сертификати на младежи от България, Испания, Сърбия и Румъния, участвали активно в тестването на дигитални учебни продукти към платформата „Умни в образованието, активни в спорта“ и едноименния проект. Това се случи на тренировъчната база „Гнездо на орли“ в Разград, където се проведе 7-дневен международен обмен в рамките на проекта.

Чрез иновативни методи на преподаване през примера на успешни спортисти младежите се запознаха първи с разработените дигитални учебни продукти по математика, икономика, английски език и география.

Момчетата и момичетата от четирите държави участваха активно във всичките модули, задаваха въпроси, решаваха задачи и обменяха идеи. И се убедиха колко важно и полезно е образованието чрез иновативни методи.

В края на обмена получиха сертификати, които да ги мотивират още повече по пътя им в усвояването на нови знания и умения.

Проектът „Умни в образованието, активни в спорта“ /“Smart in education and active in sport“/, изпълняван от Асоциация „Докосни дъгата“, е финансиран по Програма „ЕРАЗЪМ+“, Ключова дейност 2 „Стратегически партньорства“, и е със срок на изпълнение 24 месеца. Дейностите са в посока насърчаване на ефективна и иновативна педагогика, насърчаване на подхода STE(A)M в образованието, чрез преподаване в контекста на спорта и междукултурното многообразие.

октомври 18, 2022

0 responses on "МЛАДЕЖИ, УЧАСТВАЛИ АКТИВНО В ПРОЕКТА „УМНИ В ОБРАЗОВАНИЕТО, АКТИВНИ В СПОРТА“, ПОЛУЧИХА СЕРТИФИКАТИ"

Leave a Message

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Smart in education, active in sport © 2021 All rights reserved.