365 ДНЕС

ДНЕВНИК ЗА ПОСТИГАНЕ НА МЕЧТИ
РЪКОВОДСТВО ЗА 365 ДНИ

Материалът е разработен от партньорите по проекта и при никакви обстоятелства не отразява становището на Европейската комисия и Националната агенция за Програма Еразъм+ в България – Център за развитие на човешките ресурси.

Ръководството „365 днес“ има за цел да провокира младите хора да набележат своите цели, да не се спират пред трудностите и да постигнат желанията си в житейски план – в спорта, в ученето, в професията, и да се реализират като личности – хора, които вярват в себе си и се стремят да постигнат всичко, за да бъдат щастливи. То представлява напътствие за постигане на мечти и има за цел да помага на всеки, който е поел пътя към върха. За някои това означава по-добра реализация, за други – спортни успехи или повече пари, за трети – световна слава, за четвърти – намиране на сродна душа, за пети това е мечта за спортно стегнато тяло, а за други може да означава всичко това заедно или пък страст към нещо съвсем различно.

За постигането на целите е подготвена цялостна система. Тя вдъхновява чрез провокиращи въпроси, които не само ще отекват в съзнанието, но ще дават стимул за конкретни стъпки и ще създават чувство за последователна подкрепа.

Читателят сам ще определя ритъма на своя напредък. Дневникът може да се попълва сутрин с намеренията за деня и вечер, за да се отразяват впечатления и резултати.

На хората обикновено им липсва качеството постоянство. Дневникът цели създаване на навици чрез постоянство. Поддържането на желанието за успех изгражда дисциплина от най-ранна възраст и впоследствие помага неимоверно за откриване на призванието в живота. Дисциплината и волята са неразривно свързани и когато нивото им се покачва, резултатите са зашеметяващи. Тази книга и спортът изискват постоянство и не след дълго дават резултати – изграждат силен характер по различни начини. Усърдната и упорита работа по задачите ще направи читателите познавачи на собствените им възможности и ще допринесе за изграждането на стойностен характер.

Великите спортисти са изключително силни личности. Тяхното атлетично съвършенство е постигнато на базата на дисциплинираност, отдаденост, справедливост, честност, лидерство и уважение. Това е и пътят, по който тази книга ще ви напътства. Спортът помага да оценим усилията си и да реализираме успешно целите си, а дневникът ще помогне за постигането на всичко желано с лекота.

Ръководството „365 днес“ има задача да ви мотивира – то ще възпламени у вас емоции, които ще ви насърчават да вземете решения и да предприемете действия. Усещането на пръв поглед е вълнуващо, но поважното е, че ще ви отведе към целта. Хората обикновено предпочитат лесния начин, но мотивацията невинаги показва лекия път за постигане на желаното – тя създава емоция, която ще ви направлява. Истината е, че знанието без действие е безплодно. Ръководството подтиква читателя към конкретни действия и е ключ към успеха и към сбъдне на мечтите. То съдържа 365 въпроса за всеки ден – силно мотивиращи и последователни страниците са със специален дизайн, който стимулира към писане. Целта е да се преформулират всички негативни нагласи в позитивни и работещи. Тренировката на мозъка с фокусиране върху неща, които вдъхновяват, води до постигане на конкретни резултати.

„Странно нещо е животът. Ако откажеш да приемеш друго, освен най-доброто, много често го получаваш“ – У. Съмърсет Моъм.

Мечтайте с размах, защото мечтите се сбъдват!

 

Успех!

 

Р. S. Когато постигнете конкретни резултати, за които преди сте мислили, че е невъзможно, споделете с мен на shareachievements@gmail.com. Ще се радвам да прочета вашите писма и да отговоря на въпросите ви.

 

Таня


Партньори


Smart in education, active in sport © 2021 All rights reserved.